Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Απόδραση στους καταρράκτες της Περιστεράς

Η ομάδα του HikeHub_SkgR την Κυριακή 31/1/2021 ξεκίνησε για την επίσκεψη στους καταρράκτες της Περιστεράς. 

Πρώτος Καταρράκτης 

Η Περιστερά βρίσκεται 32 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και ανήκει στο κοινοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Θέρμης. Τοποθετείται στην ανατολική πλευρά του Χορτιάτη και βρίσκεται περίπου στα 600 μέτρα υψόμετρο.



Το μονοπάτι ξεκινάει από την Λακκιά, στο εκτροφείο ζώων. 'Όπως θα δούμε στον χάρτη καταγραφής της wikiloc ακολουθήσαμε το ρυάκι προς την Περιστερά.


 Δυστυχώς για εμάς και τους επόμενους εκδρομείς που θα θελήσουν να το επισκεφτούν το μονοπάτι έχει παραδοθεί στο έλεος των καιρικών συνθηκών και δεν μπορέσαμε να φτάσουμε στον δεύτερο κατά σειρά καταρράκτη καθώς τα δένδρα και τα χαλάσματα έκλεισαν τον δρόμο.



Σε αυτό το άρθρο θα περιγράψουμε μέχρι εκεί που πήγαμε και νιώθαμε ασφαλής με έναν βασικό εξοπλισμό. Ο βασικός εξοπλισμός απαρτίζεται από 


  • ορειβατικά αδιάβροχα μποτάκια
  • αντιανεμικό φλίς ελαφρύ 
  • αδιάβροχο παντελόνι 
  • σάκος που δένει και μπροστά ώστε να μην κουράζει την πλάτη 
Στην διαδρομή χρειάστηκε αρκετές φορές να διασχίσουμε το ρυάκι από μέσα λόγω χαλασμάτων. Ο πρώτος και μοναδικός καταρράκτης που καταφέραμε να επισκεφθούμε απέχει 30 λεπτά από την αφετηρία μας. Είναι αρκετά εντυπωσιακός με αρκετό νερό και ωραίο μέρος για φωτογραφίες. Μέχρι εκεί η πρόσβαση είναι αρκετά βατή και υπάρχει σηματοδότηση οπότε πας εύκολα με την οικογένεια σου να τον δεις.


Στην συνέχεια ακολουθήσαμε την πορεία που μας δίνει το ποτάμι για να βρούμε τον επόμενο. Υπολογίσαμε και διαβάσαμε ότι βρίσκεται κοντά στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιακώβου Αδελφόθεου. Στον δρόμο μας την βλέπουμε συνεχώς σε ψηλό σημείο και υπάρχει διακλάδωση που σε οδηγεί προς τα εκεί. 


Μόλις φτάσαμε αρκετά κοντά στην Ιερά Μονή η διαδρομή σταματούσε και η μόνη πρόσβαση ήταν μέσα από βράχια και έναν μικρό καταρράκτη. Εκεί ήταν το σημείο που κρίναμε ότι έπρεπε να γυρίσουμε προς τα πίσω.

Η επιστροφή μας έγινε από τον χωματόδρομο χωρίς καμία δυσκολία.

Εδώ μπορείτε να δείτε την διαδρομή στο wikiloc

Φωτογραφικό Υλικό:











Social Media:

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου