Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Vibram Five Fingers

 

                      Vibram Five Fingers

Ένα σχεδιαστικά ιδιαίτερο παπούτσι πολλαπλών χρήσεων.


 

Η εταιρία Vibram®  προχώρησε και σε μια εξαιρετικά καινοτομική προσέγγιση όσο αφορά το τρέξιμο γενικότερα, παρουσιάζοντας μια γκάμα απολύτως μινιμαλιστικών παπουτσιών, με την ονομασία Five Fingers.

 



*(V.F.F :Vibram Five Fingers)

Η ιδέα από πίσω ..

Η οικογένεια της Vibram® προσπαθώντας να αναπαραστήσει την εμπειρία του τρεξίματος ή βαδίσματος με γυμνό πόδι σε οποιοδήποτε terrain σχεδίασε ένα ενναλακτικό παπούτσι το οποίο επιτρέπει στον χρήστη του να έρχεται σε επαφή με το έδαφος έχοντας πλήρη αίσθηση. Τα παπούτσια αυτά είναι αντιολισθητικά και η σόλα τους είναι αποτέλεσμα διαφορετικών και πολλαπλών υλικών.

 Η Vibram®πιστεύει ότι φορώντας τα Vibram Five Fingers μας κάνει υγιεστέρους , πιο χαρούμενους και πιο συνδεδεμένους με τα σώματα μας. Φορώντας τα V.F.F * για τρέξιμο, τζόκινγκ, πεζοπορία, θαλάσσια σπόρ ή απλά από άποψη τα πόδια σας θα δυναμώσουν με φυσικό τρόπο.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι πρώτοι άνθρωποι δεν φορούσαν παπούτσια!



Ποια είναι όμως πραγματικά τα οφέλη τους?

Ο μόνος τρόπος για να το κατανοήσετε, θα πρέπει να

ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΣΑΣ

Tα πόδια μας είναι άριστα στην συλλογή πληροφοριών. Χιλιάδες νεύρα στέλνουν πληροφορίες στον εγκέφαλο που αφορούν το χώρο , το έδαφος και γενικά όλα τα terrain.
Τα πόδια μας είναι δυο από τους τελειότερους και πιο αποτελεσματικούς ‘’μηχανισμούς’’. 




Πως μας βοηθάνε λοιπόν τα V.F.F?

  •     Βοηθούν το πόδι να θυμηθεί την φυσιολογική του στάση. 
  •     Σταδιακά ξυπνάνε την αίσθηση του γυμνού ποδιού 
  •     Βελτιώνουν την ισορροπία μας
  •    Αυξάνουν την  κυκλοφορία και καλυτερεύουν  την γενική υγεία του ποδιού.


Το μεταβατικό στάδιο  βέβαια από τα συνηθισμένα μας παπούτσια στα V.F.F.® μπορεί να πάρει χρόνο. Για μερικούς είναι θέμα εβδομάδων για άλλους θέμα μηνών ενώ για άλλους μπορεί  να πάρει περισσότερο. Κυρίως εξαρτάται από τον τύπο του ποδιού, τις δραστηριότητες που κάνετε ενώ τα φοράτε και από την εμπειρία σας στο βάδην. Επίσης παίζει ρόλο το ποσοστό πρηνισμού  σε κάθε άνθρωπο.

 


(*Ο πρηνισμός είναι ο τρόπος με τον οποίο το πόδι στρέφεται προς το εσωτερικό όταν περπατάτε ή τρέχετε. Αποτελεί μέρος της φυσικής κίνησης και βοηθά το κάτω μέρος του ποδιού να αντιμετωπίσει τη δύναμη πρόσκρουσης.)

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αξίζει να περιμένουμε καθώς  τα πόδια μας και το σώμα μας θα είναι σε καλύτερη και ισχυρότερη στάση.

Για την καλύτερη προσαρμογή και χρήση τους:

●Θα πρέπει να θυμάστε ότι η μετάβαση πρέπει να γίνεται σιγά σιγά προκειμένου να δυναμώσει το κάτω μέρος του ποδιού μας και να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία.

●Όταν τρέχουμε είναι σημαντικό να προσέχουμε να μην προσγειωνόμαστε με άκαμπτο πέλμα.

●Τέλος, σταματώντας την εκάστοτε άσκηση θα πρέπει να αφήσετε τα πόδια σας να ξεκουραστούν. Αν  πιαστούν οι μύες  είναι απόλυτα φυσιολογικό!

Παρακάτω θα βρείτε δυο επιλογές από τα  V.F.F  κατάλληλα για υπαίθριες δραστηριότητες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους για το είδος της άσκησης.


 1η επιλογή  είναι το V-Alpha




Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι βασισμένο στην αρχική μας φιλοσοφία: ένα προστατευτικό* εργαλείο για το πόδι που επιτρέπει πολύ καλή αίσθηση του εδάφους, εξαιρετική απόδοση και επιδεξιότητα. Παρέχει στοιχειώδη προστασία* από απρόβλεπτες εξωτερικές συνθήκες.

  Η εύκαμπτη σόλα πάχους 3mm είναι κατασκευασμένη από υλικό Megagrip, που εξασφαλίζει πρόσφυση και αντοχή τόσο σε στεγνές όσο και σε υγρές καιρικές συνθήκες. Η σόλα αποτελείται από σχέδιο με προεξοχές πολλαπλών κατευθύνσεων.

 Πάτος από αφρώδες υλικό πολυουρεθάνης πάχους 2mm για μέγιστη άνεση.

 Το άνω μέρος του ποδιού καλύπτεται περιμετρικά από ένα νέο εξελιγμένο υλικό 50% μαλλί και 50% συνθετικό που βελτιώνει τη θερμοκρασία του ποδιού και μειώνει την κακοσμία. Οι συνθετικές ίνες προσφέρουν αντοχή και διάρκεια. Τα κορδόνια δένουν με αυτόματο κλιπ το οποίο κολλάει πάνω σε βέλκρο , που είναι προσαρμοσμένο επάνω στο τελευταίο προς τα δάκτυλα κορδόνι και εξασφαλίζει ότι δεν θα ξεσφίξουν.
(Αυτό το προϊόν ανήκει στην κατηγορία των προϊόντων για μέγιστη αίσθηση).

Χρήση

·       Προπόνηση σε εξωτερικό χώρο, παρκούρ, εξερεύνηση, πεζοπορία, γυμναστική.

 Βάρος

W: 103gr

M: 136gr

 

2η Επιλογή είναι το V-Trail




Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το απαραίτητο εργαλείο για τρέξιμο στην ύπαιθρο.

 Στο εσωτερικό του αποτελείται από έναν Πάτο EVA πάχους 2mm+ Πολυεστερική επένδυση. 

 Στο επάνω μέρος για εύκολο δέσιμο υπάρχουν τα κορδόνια τα οποία δένουν με αυτόματο κλιπ το οποίο κολλάει πάνω σε βέλκρο , που είναι προσαρμοσμένο επάνω στο τελευταίο προς τα δάκτυλα κορδόνι και εξασφαλίζει ότι δεν θα ξεσφίξουν. Επίσης έχει έξτρα ανθεκτικό πολυεστερικό ύφασμα.

 Το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελείται από ένα πλέγμα το 3D COCOON το οποίο προσφέρει προστασία* από αιχμηρά αντικείμενα, όπως πέτρες ή βελανίδια κατά τη διάρκεια της προπόνησης στην ύπαιθρο. Αυτό το τρισδιάστατο πλέγμα από νάυλον χυτεύεται μέσα σε λάστιχο σόλας. Το 3D COCCON εκτονώνει την πίεση που προκύπτει από σκληρά και αιχμηρά αντικείμενα προσφέροντας άριστη επιδεξιότητα.

Τέλος το λάστιχο της σόλας είναι πάχους 3,7mm από υλικό MEGA GRIP το οποίο προσφέρει άριστη πρόσφυση σε υγρές και στεγνές επιφάνειες.

Χρήση

·       Ιδανικό για τρέξιμο στη φύση, σε μονοπάτια ή σε δρόμο μετ’εμποδίων – το απόλυτο εργαλείο για χρήση σε απρόβλεπτες επιφάνειες.

Βάρος

W: 142gr

M: 182gr

                                                                            

 Οδηγίες Φροντίδας: Πλύσιμο στο πλυντήριο στους 30 βαθμούς (χωρίς μαλακτικό) ή στο χέρι με κρύο νερό / Στέγνωμα με κρύο αέρα.






Social Media:


Γίνε και συ τώρα μέλος στην ομάδα μας στο Facebook:
HikeHub_Skg
Ακολούθησε την Σελίδα μας στο Facebook:
 HikeHub_SkgR

Βρές μας στο Instagram:
@HikeHub_SkgR

Ακολούθησε την σελίδα της Vibram Hellas στο Facebook:
Vibram Hellas
Vibram Athens 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου